Clujul a ieșit din topul cazurilor noi, dar a rămas pe podium la incidență

Clujul a ieșit din topul cazurilor noi, dar a rămas pe podium la incidență

Județul Cluj încheie săptămâna cu doar câteva zeci de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și scapă de poziția de fruntaș național la numărul de îmbolnăviri zilnice.

Astfel, vineri, zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de infecţie cu coronavirus faţă de ultima raportare sunt municipiul Bucureşti Bucureşti - 217, Prahova - 101, Braşov - 84 și abia pe locul patru Clujul, la egalitate cu județul Argeș, fiecare cu câte 67 de noi îmbolnăviri. Cele mai puţine cazuri noi s-au înregistrat în judeţele Gorj - 2, Satu Mare - 7 și Sălaj - 8.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, Clujul rămâne în continuare în zona galbenă, dar se apropie de pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori (zona verde), după ce a înregistrat o nouă scădere față de joi, de la 1,89 la 1,72. Cu acest coeficient, județul Cluj se situează pe locul trei la nivel național, după municipiul București (1,90) și după județul Ilfov (1,77). Pe lângă Capitală și județele Ilfov și Cluj, în zona galbenă COVID se mai află doar Alba, cu o rată a infectărilor de 1,57 la mie. 

Cu cele 56.596 cazuri confirmate de la începutul pandemiei până vineri, Clujul rămâne în clasamentul COVID-19, pe locul doi pe țară, după București - cu 181.371 de cazuri, urmat de Timiș, care a ajuns la un total de 53.693 de îmbolnăviri. 

Clujul a ieșit din topul cazurilor noi, dar a rămas pe podium la incidență

Comenteaza