Clujul, din nou cu cele mai multe cazuri noi de COVID din țară/ Rată mare de pozitivare

Clujul, din nou cu cele mai multe cazuri noi de COVID din țară/ Rată mare de pozitivare

În ultimele 24 de ore, în Cluj au fost depistate cele mai multe cazuri noi de COVID-19 din țară, județul fiind și unul dintre cele două zone cu cea mai mare rată a infectărilor la nivel național.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

De duminică până luni, alți 8 clujeni au fost depistați cu noul coronavirus, rata de pozitivare fiind de 2,01%, de aproape cinci ori mai mare decât media națională (0,41%). Astfel, în județul Cluj sunt cele mai multe cazuri noi raportate în țară, mai multe și decât în București, unde au fost înregistrate doar 6 și care se situează pe locul doi la noile infectări, alături de Ilfov.

Și în ceea ce privește incidența infectărilor, Clujul e fruntaș la nivel național, alături de Satu Mare, cu un coeficient de 0,06 la mie, media națională fiind 0,03. Pe de altă parte, în patru județe rata infectărilor este egală cu zero.

În ultima zi, la Cluj s-au făcut doar 397 de teste, fiind duminică, din care 129 diagnostic grupe de risc, 6 teste efectuate la cerere și 262 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 573.445 de teste, la nivelul județului.

În spitalele clujene sunt internate 82 de persoane cu COVID-19, din care 4 la ATI. Numărul deceselor a rămas la 1.043, din care 657 de persoane din județul Cluj. Totodată, 2.739 de pacienți au fost vindecați și externați, din care 1.947 din județ.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza