Clujul, din nou, în topul cazurilor de COVID-19

Clujul, din nou, în topul cazurilor de COVID-19
| Foto: DPA

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat că, în săptămâna 24 - 30 aprilie, 38,8% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Timiş, Sibiu şi Braşov.

În perioada de referinţă au fost înregistrate 3.778 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 42 de decese la pacienţi cu COVID-19.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 49,8% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 54,2% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

51,4% dintre decese au fost înregistrate săptămâna trecută în Constanţa, Mureş, Bucureşti, Sibiu şi Argeş. 54,3% dintre decese s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

Conform INSP, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi. Dintre persoanele care au murit, 93,8% aveau cel puţin o comorbiditate asociată, a transmis Agerpres

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza