Clujul, din nou în topul cazurilor de COVID în ultima săptămână/ Câți clujeni infectați sunt internați

Clujul, din nou în topul cazurilor de COVID în ultima săptămână/ Câți clujeni infectați sunt internați

Peste 40% dintre cazurile de COVID raportate în săptămâna 9 - 15 octombrie s-au înregistrat în București și patru județe, printre care şi Cluj.

Raportul Ministerului Sănătății arată că, săptămâna trecută, în România au fost depistate 7.701 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 46 de decese la pacienţi cu COVID-19.

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, 41,5% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti, Timiş, Cluj, Ilfov şi Braşov.

De asemenea, în același interval, 51,4% din decese au fost înregistrate în Bihor, Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin şi Vaslui.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 81,6% dintre decese au fost la persoane nevaccinate anti-COVID.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,6% din totalul deceselor s-au înregistrat la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi. Dintre persoanele care au murit, 93,8% aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Conform DSP Cluj, în intervalul 1 - 14 octombrie, în județul Cluj erau 1.062 de cazuri active de boală, dintre care 634 în municipiul Cluj-Napoca.

În perioada menționată, la nivel național erau internați 996 de pacienți cu COVID-19, dintre care 104 la ATI. În spitalele din județul Cluj erau internate 21 de persoane, dintre care 4 minori, iar pe secția de Terapie Intensivă se afla un singur pacient, adult.

Comenteaza