Clujul este în topul deceselor COVID din ultima săptămână

Clujul este în topul deceselor COVID din ultima săptămână

Peste jumătate din decesele COVID raportate în săptămâna 18 - 24 septembrie s-au înregistrat în cinci județe, printre care şi Cluj.

În intervalul 18 - 24 septembrie au fost înregistrate 14.861 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 27 de decese la pacienţi cu COVID-19.

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, în ultima săptămână, 41,3% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Timiş, Iaşi, Prahova şi Ilfov.

Totodată, 55,3% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 55,8% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

De asemenea, conform INSP, 51,6% din decese s-au înregistrat în Neamţ, Tulcea, Teleorman, Bihor şi Cluj. (Vezi și Peste 1.000 de bolnavi confirmați cu COVID în Cluj. Cât a ajuns incidența în Cluj-Napoca)

84,4% din decese s-au înregistrat la persoane nevaccinate anti-COVID.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,6% din totalul deceselor s-au înregistrat la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi. Dintre persoanele care au murit, 93,8% aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza