Clujul, locul doi pe țară la vaccinări. Aproape 40% din populație, imunizată

Clujul, locul doi pe țară la vaccinări. Aproape 40% din populație, imunizată

Clujul se menține pe primul loc între județe la rata de acoperire vaccinală și pe locul doi pe țară după municipiul București, a declarat marţi coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

"Pentru municipiul București, la data de 25 mai, avem o acoperire vaccinală de 43,48% din populaţia eligibilă, adică persoane cu vârsta peste 16 ani. Pe locul doi la nivel național este judeţul Cluj cu o rată de acoperire vaccinală de 39,95% din populaţia eligibilă, judeţul Sibiu - 33,65% din populaţia eligibilă, judeţul Braşov, 31,97% populaţia eligibilă, Timiş - 30,5% și Constanța, cu 30,7% rată de acoperire vaccinală în populaţia eligibilă", a precizat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Potrivit şefului CNCAV, pe ultimele locuri sunt: judeţul Covasna - 17,3% rată de acoperire vaccinală în populaţia eligibilă, judeţul Bacău - 16,5 % populaţie eligibilă, judeţul Giurgiu - 15,8 % populaţie eligibilă, judeţul Botoşani - 15,8% populaţie eligibilă și judeţul Suceava - 15% populaţie eligibilă.

Șeful CNCAV a mai spus și că speră ca "într-un timp cât mai scurt" să poată fi oferite datele privind rata de acoperire vaccinală pentru fiecare UAT în parte.

Comenteaza