Clujul rămâne în topul COVID/ Cât este incidența în Cluj-Napoca și câți bolnavi sunt

Clujul rămâne în topul COVID/ Cât este incidența în Cluj-Napoca și câți bolnavi sunt

Aproape jumătate dintre cazurile de COVID-19 din ultima săptămână au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj și încă trei județe.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, în săptămâna 30 ianuarie - 5 februarie, 44,6% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Timiş, Mureş, Iaşi.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 48,5% dintre cazurile confirmate au fost înregistrate la persoanele care nu s-au vaccinat anti-COVID.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 52,9% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

În ultima săptămână au fost raportate 43 de decese, aproape jumătate (44,1%) din acestea s-au înregistrat în judeţele Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Olt şi Sibiu. INSP transmite că 77,1% dintre decese au fost la persoane nevaccinate anti-COVID.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,5% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi. Dintre persoanele care au murit 93,7% aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Situația la Cluj

Conform ultimului buletin săptămânal al Ministerului Sănătății, în săptămâna menționată, județul Cluj erau internate 54 de persoane, dintre care 7 copii, iar la Terapie Intensivă se aflau 9 bolnavi în stare gravă, toți adulți.

Coeficientul de infectare a urcat ușor față de săptămâna trecută, de la 0,61 la 0,67 cazuri de boală la o mie de locuitori în județul Cluj, în intervalul 23 ianuarie - 5 februarie, în județ fiind active 512 cazuri de boală. 

Incidența a crescut și în Cluj-Napoca, la 0,79 la mie, de la 0,73 cât era în urmă cu o săptămână, iar numărul cazurilor active de boală a urcat la 266.

Cea mai ridicată rată de incidență a cazurilor din județ este în municipiul Gherla, 2,11 la mie, cu 48 de cazuri active de boală la o populație de sub 23.000 de locuitori.

 

Comenteaza