Clujul, tot pe podium la incidență și la cazurile de COVID/ Zeci de bolnavi la ATI, printre care și un copil

Clujul, tot pe podium la incidență și la cazurile de COVID/ Zeci de bolnavi la ATI, printre care și un copil

Clujul se află miercuri pe locul întâi pe țară la rata de incidență a infectărilor și este singurul județ care are un pacient minor internat la Terapie Intensivă.

În ultimele 24 de ore, în România au fost depistate 1.464 de persoane infectate cu noul coronavirus, cu 740 mai mult față de ziua anterioară. Cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate în Bucureşti - 290 şi în judeţele Cluj - 123 și Timiș - 97 de cazuri.

Cele mai puţine noi infectări au fost raportate în județele Giurgiu - 2 cazuri și Tulcea, cu o singură persoană depistată cu virusul.

În ceea ce privește incidența infectărilor, cea mai mare valoare la mia de locuitori se înregistrează în Cluj - 2,01, restrul județelor fiind sub pragul de 1 caz la mie, cu excepția județelor Timiș - 1,52 cazuri la mia de locuitori, Ilfov - 1,13 și a municipiului București - 1,82 la mie. Media pe țară a coborât miercuri la 0,52 cazuri la o mie de locuitori.

30 de bolnavi la ATI, printre care și un copil

La Cluj sunt internați 108 pacienți cu COVID. Dintre persoanele internate 7 sunt copii, iar pe secțiile ATI sunt 30 de bolnavi în stare gravă, dintre care unul minor - singurul caz din țară.  

La nivel național, în spitale sunt 1.251 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 212 pe secțiile ATI.

În Cluj au fost confirmate de la debutul pandemiei 161.458 de cazuri de COVID, număr cu care se situează pe locul doi pe țară, după București, cu 552.495 de persoane confirmate cu virusul.

 

Comenteaza