CNCAV decide astăzi ce face cu lotul AstraZeneca ABV 2856, carantinat săptămâna trecută

CNCAV decide astăzi ce face cu lotul AstraZeneca ABV 2856, carantinat săptămâna trecută

Peste 4.000 de doze de vaccin AstraZeneca, provenind dintr-un lot pentru care Italia a decis suspendarea temporară a administrării, au fost carantinate, joia trecută, temporar, și de către țara noastră.

Comitetul naţional privind coordonarea activităţilor privind vaccinarea anti-COVID a anunţat că, în cursul zilei de vineri, va lua o decizie privind lotul ABV 2856 de vaccin AstraZeneca.

"În ceea ce priveşte lotul ABV 2856, carantinat la data de 11 martie, ca măsură de precauţie extremă, CNCAV va lua o decizie în cursul zilei de mâine asupra acestei hotărâri", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

România a retras 4.257 de doze de vaccin AstraZeneca, rămase din lotul ABV2856 care a ajuns în România. 
Acestea fac parte dintr-un lot de 81.600 de doze, care a fost primit de România în data de 7 februarie. Dintre acestea, au fost utilizate 77.049 de doze, care au fost distribuite în județele Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui. În centrele de vaccinare din județul Cluj au fost distribuite și administrate 9.910 doze din acest lot.

Agenția Europeană a Medicamentului a transmis joi că apreciază că vaccinul anti COVID produs de AstraZeneca este ”sigur şi eficient”, însă anunţă că este esenţial să ”continue să urmărească” potenţiale efecte secundare ale serului.

Comenteaza