CNCAV: Vaccinarea cu schema completă, eficientă şi în rândul grupelor de risc

CNCAV: Vaccinarea cu schema completă, eficientă şi în rândul grupelor de risc

CNCAV transmite că rezultatele unui studiu realizat de Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie arată că vaccinarea anti-COVID cu schema completă este eficientă şi în rândul grupelor de risc.

Eficienţa împotriva COVID-19 în cadrul grupelor de risc este între 30 - 60% după doza 1, indiferent de tipul de vaccin, excepţie fiind grupa persoanelor cu imunitate scăzută (imunocompromişi), unde procentul de eficienţă este de 4%.

Pentru vaccinurile de la companiile Pfizer şi AstraZeneca, eficienţa creşte considerabil după administrarea celei de a doua doze, iar în cazul grupului de imunocompromişi, eficienţa creşte la 74%, a precizat CNCAV.

În Marea Britanie, vârstnicii sunt vaccinaţi în proporţie de peste 85-90%. Conform datelor oficiale, în ultima perioadă, în Marea Britanie se înregistrează un număr crescut de cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2.

În perioada aprilie - mai, media cazurilor a fost de 2.400 cazuri noi/zi, în luna iunie au fost înregistrate însă 10.468 cazuri/zi, iar în ultima săptămână înregistrată în iulie, media cazurilor a ajuns la 45.159 cazuri noi/ zi.

Deşi numărul cazurilor noi raportate zilnic a crescut, comparativ cu cele înregistrate în perioada aprilie-mai, magnitudinea este la 2/3 din valul anterior, iar decesele înregistrate sunt de doar 1/30 din valul anterior.

Comenteaza