CNCAV vrea să renunțe la vaccinul AstraZeneca

CNCAV vrea să renunțe la vaccinul AstraZeneca

Având în vedere numărul scăzut al persoanelor care vor să se  vaccineze cu serul AstraZeneca, CNCAV a propus Ministerului Sănătăţii, ca începând de anul viitor, să nu îl mai achiziționeze.

”În cadrul şedinţei CNCAV pe care am avut-o în săptămâna precedentă, în unanimitate, s-a luat decizia de a propune Ministerului Sănătăţii să renunţăm la vaccinul de la compania AstraZeneca din ianuarie 2022, ţinând cont de faptul că este un număr foarte mic de persoane care se vaccinează cu acest tip de vaccin la nivel naţional, ţinând cont de faptul că flacoanele sunt multidoză - cu zece doze şi procentul de doze care sunt sacrificate este foarte mare. Şi atunci, din punct de vedere al cost eficienţei şi al managementului stocurilor, a fost propunerea pe care noi am adresat-o Ministerului Sănătăţii”, a anunţat preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă. 
 
În prezent, în la nivel naţional nu sunt doze disponibile de la compania AstraZeneca, România urmând a recepţiona o tranşă cu care să finalizeze schema de vaccinare a celor care au făcut o primă doză, a menţionat medicul.
 
Până în prezent, 852.031 persoane au fost vaccinate cu acest ser în țara noastră. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza