Comisarul european pentru Sănătate: "Este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români"

Comisarul european pentru Sănătate: "Este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români"

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, venită în România într-o vizită de lucru, a declarat că țara noastră trebuie să grăbească ritmul vaccinării, nu să se complacă în situația în care se află în prezent. Ea a avertizat asupra variantei Delta a coronavirusului și a precizat că România are "sprijinul din partea Comisiei Europene în efortul de vaccinare".

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, a declarat vineri, în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din comuna Petreşti, judeţul Dâmboviţa, că e nevoie de mai multe eforturi în perioada imediat următoare în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID-19, mai ales că "varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă în acelaşi timp".

"Numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni, odată cu apariţia variantei Delta. Este o variantă de virus mai contagioasă şi singurul nostru scut de protecţie este vaccinul. Avem nevoie să ne vaccinăm cu ambele doze sau cu singura doză de la Johnson&Johnson. De aceea, vă adresez un mesaj şi o rugăminte simplă: ne aflăm aici pentru a vă arăta sprijinul din partea Comisiei Europene în efortul de vaccinare care se desfăşoară în ţara dumneavoastră", a spus Stella Kyriakides, potrivit Agerpres.

Comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară a adăugat că România trebuie să crească ritmul vaccinării.

"Suntem conştienţi şi vedem eforturile pe care le faceţi, dar este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români. Nu trebuie să ne complacem în situaţia în care ne aflăm în prezent. Trebuie să facem mult mai multe eforturi în săptămânile care urmează. Varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă în acelaşi timp. Aşadar, îi îndemn pe români să ia decizia corectă de a se proteja pe ei înşişi şi pe cei din jurul lor şi să se vaccineze", a mai spus Stella Kyriakides.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Etichete
Comenteaza