Comisia Europeană pune la bătaie sute de milioane de euro pentru combaterea epidemiei de coronavirus

Comisia Europeană pune la bătaie sute de milioane de euro pentru combaterea epidemiei de coronavirus

Comisia Europeană a anunțat luni un nou pachet de ajutor financiar pentru statele membre în combaterea focarelor de coronavirus.

Anunțul a fost făcut de comisarul european pentru gestiunea crizelor, Janez Lenarčič, și comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, luni, într-o conferință de presă la Bruxelles.

”Cu peste 2.600 de vieți pierdute deja, nu există altă opțiune decât să vă pregătiți la toate nivelurile. Noul nostru pachet de ajutor va sprijini Organizația Mondială a Sănătății și va viza finanțarea pentru a se asigura că țările cu sisteme de sănătate mai slabe nu vor rămâne în urmă. Scopul nostru este să ținem sub control focarul la nivel global”, a declarat Lenarčič, potrivit caleaeuropeana.ro.

Conform sursei citate, parte din aceste fonduri vor fi alocate imediat către diferite sectoare, în timp ce restul vor fi alocate în următoarele luni.

Potrivit comisarului european pentru sănătate, Stella Kyriakides, Comisia European își intensifică sprijinul acordat statelor membre în contextul evoluțiilor din Italia.

Italia este ţara europeană cea mai afectată de epidemia de coronavirus, cu trei persoane decedate şi 149 de cazuri confirmate până duminică seară, notează Agerpres. Autorităţile au plasat în carantină zonele cele mai afectate din regiunile nordice Lombardia şi Veneto. Luni, postul RAI a anunţat decesul unei a patra persoane în nordul Italiei.

Ajutorul de 232 de milioane de euro anunțat de Comisia Europeană este alcătuit astfel: 114 milioane de euro vor sprijini Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în special planul global de pregătire și de reacție, îndeosebi în țările cu sisteme de sănătate slabe și rezistență limitată; 15 milioane de euro sunt alocate în Africa, inclusiv Institutului Pasteur Dakar, Senegal, pentru a sprijini măsuri precum diagnosticul rapid și supravegherea epidemiologică; 100 milioane euro, din care 90 milioane euro pentru un parteneriat public-privat cu industria farmaceutică pentru căutarea unui vaccin și 10 milioane pentru proiecte de cercetare privind epidemiologia, diagnosticul, terapeutica și managementul clinic în retenție și prevenire; 3 milioane euro alocați Mecanismului de protecție civilă al UE pentru zboruri de repatriere a cetățenilor UE din Wuhan, China.

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a ajuns luni 2.592 de decese în China continentală după anunţarea a 150 de decese suplimentare, au informat autorităţile sanitare chineze, raportând în acelaşi timp o scădere a numărului de noi contaminări.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza