Continuă să crească incidența COVID în Cluj-Napoca. Tot mai multe cazuri confirmate/ Situația în județ

Continuă să crească incidența COVID în Cluj-Napoca. Tot mai multe cazuri confirmate/ Situația în județ

Rata infectărilor cu noul coronavirus în Cluj-Napoca a trecut de pragul de 6 la mie și continuă să crească. 

Incidența infectărilor a crescut de la 6,03 - cât era ieri, la 6,37 la mie astăzi. Conform Direcției de Sănătate publică a județului Cluj, în perioada 13 - 26 septembrie, în municipiu au fost depistate 2.149 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 117 mai multe față de raportarea de ieri. Numărul infectărilor a crescut accelerat în ultima lună - în 31 august incidența era 0,94 la mie și se înregistrau 316 cazuri active, adică aproape 7 ori mai puține față de situația actuală.

Odată cu trecerea pragului de 6 la mie, autoritățile pot impune în municipiu o serie de noi restricții și carantina de weekend (detalii AICI). Cu toate astea, viceprimarul Dan Tarcea anunță că nu se pune problema carantinării Clujului. 

"Clujul nu se va închide. Vom face absolut tot ce este necesar ca să nu închidem. Clujul nu a fost închis nici anul trecut chiar dacă am ajuns până la 9.6 la mie, atunci când s-a înregistrat cea mai mare rată de infectare din Cluj-Napoca. Cu atât mai mult, acum, când avem o rată de vaccinare în municipiul Cluj-Napoca de peste 55%", a declarat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei emisiunii online. 

La nivel de județ, incidența cazurilor de Covid-19 a urcat la 4,79 la mie, cu 3.624 de cazuri active. Cele mai mari rate de infectare sunt în comunele Cătina - 14,03 la mie și Jichișu de Jos - 11,36. În prezent, doar în 5 UAT-uri din cele 81, mai au incidența zero.

 

 

Comenteaza