Coreea de Sud va dona României echipamente medicale și IT de 8 milioane de dolari. O parte vor ajunge la Cluj

Coreea de Sud va dona României echipamente medicale și IT de 8 milioane de dolari. O parte vor ajunge la Cluj

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, luni, că România va primi de la Coreea de Sud o donaţie de echipamente, în valoare de circa 8 milioane de dolari, care vor ajunge în centrele regionale de sănătate publică.

Rafila a menționat că gestul Coreei de Sud vine în "contrapartidă" cu o donaţie de vaccinuri împotriva noului coronavirus făcută de România acestei ţări în luna septembrie 2021.

"Ca răspuns la sprijinul acordat de Guvernul României, Guvernul Republicii Coreea a găsit de cuviinţă să ne sprijine în dezvoltarea sistemului de sănătate publică din România. (...) Este 

Potrivit ministrului Sănătății, este vorba de echipamente complexe pentru controlul și supravegherea bolilor transmisibile - echipamente de diagnostic, de secvențiere, echipamente pentru controlul apei, dar și al tutunului și a substanțelor din tutun.

"Sunt echipamente pentru INSP şi centrele regionale de sănătate publică. (...) Avem în momentul de faţă toate elementele de natură logistică discutate încât această donaţie, care valorează circa opt milioane de dolari, să poată să ajungă în România începând cu jumătatea anului până în luna noiembrie. Presupune un transport din Republica Coreea de echipamente foarte complexe pentru controlul apei, controlul tutunului şi substanţelor conţinute de tutun, supravegherea şi controlul bolilor transmisibile care înseamnă echipamente de diagnostic, de secvenţiere. Toate aceste lucruri vor ajunge în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Târgu Mureş la centrele regionale de sănătate publică", a spus Rafila, într-o conferinţă de presă comună cu ambasadorul Republicii Coreea în România, Rim Kap-soo.

Este a doua donație pe care o face Coreea de Sud, după cea de la începutul anului trecut, când România a primit 600.000 de teste pentru detectarea infecției cu SARS-CoV-2.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza