Coronavirus / 2 cazuri noi la Cluj. Numărul îmbolnăvirilor în România a ajuns la 277

Coronavirus / 2 cazuri noi la Cluj. Numărul îmbolnăvirilor în România a ajuns la 277

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, dintre care două la Cluj.

Un număr de 277 de persoane au fost confirmate până în prezent cu noul tip de coronavirus, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Din cele 17 noi cazuri de îmbolnăvire 4 sunt la Suceava, 3 la Bucureşti, 2 la Cluj, 2 la Bistriţa Năsăud, 2 la Covasna şi câte unul la Iaşi, Dolj, Ilfov şi Constanţa.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 19 ani şi 67 de ani.  "Starea generală de sănătate a pacienţilor este bună. La ATI, în acest moment sunt internaţi 6 pacienţi, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente)", afirmă GCS. Conform GSC, 25 de pacienți au fost vindecați și externați - 16 la Timişoara, 8 la Bucureşti şi una la Iaşi.

117 teste pentru depistarea infecției cu coronavirus

Din cele 117 probe testate la Cluj, 5 sunt pozitive, 2 dintre acestea aparținând unor persoane din Cluj. Probele provin din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș și Satu Mare.

6 cazuri confirmate la Cluj

Primul caz de infecție cu noul coronavirus la Cluj a fost cel al unei femei de 33 de ani care s-a întors în 10 martie de la muncă din Italia. Aceasta a venit  în țară cu o mașină, alături de o persoană din BH și două din CS, și s-a cazat la un hotel din Cluj. Femeia s-a simțit rău și s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

O altă persoană din Cluj depistată pozitiv este internată la Timișoara. Aceasta a fost carantinată la Arad.

Cel de-al treilea caz este al unei femei de 25 de ani care a venit în 11 martie din Germania și s-a autoizolat la domiciliu. Femeia spune că a intrat în contact doar cu membrii familiei.

În 16 martie a fost confirmat cel de-al 4-lea caz de infectare cu COVID-19. Este vorba despre o persoană care a fost un contact al unui pacient pozitiv din BV.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi, 19 martie, că alte două cazuri au fost confirmate în județul Cluj.

 

 

 

Comenteaza