News alert Coronavirus / 31 de noi îmbolnăviri în România. Numărul cazurilor a trecut de 300

Coronavirus / 31 de noi îmbolnăviri în România. Numărul cazurilor a trecut de 300

Grupul de Comunicare Strategică informează că un număr de 308 de persoane au fost confirmate până în prezent cu noul tip de coronavirus.

Conform sursei citate, dintre cele 308 cazuri înregistrate, 31 au fost declarate vindecate şi externate - 22 la Timişoara, 8 la Bucureşti şi una la Iaşi.

De la ultima informare transmisă, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire. 

De asemenea, 4.044 de persoane sunt în carantină instituționalizată, iar 45.432 se află în izolare la domiciliu.

16 cazuri confirmate la Cluj

Primul caz de infecție cu noul coronavirus la Cluj a fost cel al unei femei de 33 de ani care s-a întors în 10 martie de la muncă din Italia. Aceasta a venit  în țară cu o mașină, alături de o persoană din BH și două din CS, și s-a cazat la un hotel din Cluj. Femeia s-a simțit rău și s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

O altă persoană din Cluj depistată pozitiv este internată la Timișoara. Aceasta a fost carantinată la Arad.

Cel de-al treilea caz este al unei femei de 25 de ani care a venit în 11 martie din Germania și s-a autoizolat la domiciliu. Femeia spune că a intrat în contact doar cu membrii familiei.

În 16 martie a fost confirmat cel de-al 4-lea caz de infectare cu COVID-19. Este vorba despre o persoană care a fost un contact al unui pacient pozitiv din BV.

Alte două cazuri au fost confirmate joi, 19 martie. Primul pacient, o femeie de 50 ani care s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj în 17.03.2020 pentru subfebrilităţi, slăbiciune generală, tuse, greață, cefalee, dureri articulare. Aceasta a călătorit în Austria cu maşina personală, anterior declarării acestei țări ca zonă galbenă. Al doilea pacient este tot o femeie, în vârstă de 31 ani, contact al cazului pozitiv nr. 71 din Brașov. 

Tot joi, 19 martie 2020, au fost depistate pozitiv 10 persoane din județul Cluj, din care 9 erau în carantină (5 femei cu vârsta cuprinsă între 28-47 ani și 4 bărbați cu vârsta între 27-51 ani) și o femeie de 29 de ani aflată în autoizolare (a călătorit în Austria, Germania), internată la SCBI după ce a prezentat simptomatologie specifica. Toate cele 9 persoane din carantină au fost transportate în condiții de izolare la SCBI Cluj-Napoca.

Comenteaza