Coronavirus / Acesta este primul semn că eşti infectat

Coronavirus / Acesta este primul semn că eşti infectat

Pe măsură ce noul cornavirus se răspândeşte tot mai repede, oamenii încearcă să depisteze din timp simptomele bolii.

Potrivit Sistemului Naţional de Sănătate din Marea Britanie, majoritatea simptomelor COVID -19 constau în tuse persistentă, temperatură şi respiraţie îngreunată.

Cu toate astea, oamenii de ştiinţă din Statele Unite ale Americii susţin că persoanele care contactează virusul au dureri de burtă înainte de a dezvolta toate simptomele specifice gripei.

Conform Mediafax, un studiu recent, publicat în Revista Americană de Gastroenterologie, sugerează că oamenii manifestă disfuncţii digestive, cum ar fi diareea, atunci când se îmbolnăvesc de coronavirus.

Cercetătorii au analizat datele a 204 pacienţi cu COVID-19 din provincia Hubei şi au descoperit că 48,5% dintre aceştia au ajuns la spital din cauza unor probleme digestive, cum ar fi diaree, stări de vomă şi dureri abdominale.

„Potrivit studului, pacienţii cu probleme digestive au o evoluţie clinică mai proastă şi un risc mai ridicat de mortalitate decât cei care nu prezintă probleme digestive", a spus Brennan M.R. Spiegel, redactor şef al Revistei Americane de Gastroenterologie.

Comenteaza