CORONAVIRUS/ Dosar penal pentru o persoană din Olt pentru că părăsit domiciliul, deși era în izolare

CORONAVIRUS/ Dosar penal pentru o persoană din Olt pentru că părăsit domiciliul, deși era în izolare

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a înregistrat un dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor pentru o persoană care, aflată în izolare, a părăsit domiciliul.

În continuare, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 42 persoane, iar 9431 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

În țara noastră, până în prezent, 3 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoană a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative.

Cele două persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în unități spitalicești de specialitate din Cluj-Napoca și Timișoara și sunt în stare stabilă.

În cursul zilei de luni, 2 martie, la TelVerde dedicat informării despre noul Coronavirus, s-au primit 1081 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă și cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecțiuni. Totodată, la numărul unic de urgență 112 au fost primite 73 apeluri.

Tot ieri s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, dar și Coreea de Sud și Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, față de cetățenii care ajung în România din aceste regiuni.

Cetățenii sunt sfătuiți de autorități să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE 0800 800 358.

Comenteaza