Coronavirus: „Viaţa noastră va arăta diferit pentru următoarele 12-18 luni”

Coronavirus: „Viaţa noastră va arăta diferit pentru următoarele 12-18 luni”

Epidemiologul Caitlin Rivers, cercetător la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, a explicat pentru CNN că viaţa cotidiană va arăta diferit în următoarele 12-18 luni, cel puţin până când va exista un vaccin pentru noul coronavirus.

„Nu cred că va trebui să rămânem acasă timp de 12 până la 18 luni”, a spus Rivers, cercetător la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. „Dar cred că va exista o perioadă în care vom trece de la a sta toţi în casă pentru a încetini răspândirea, la a păstra distanţa şi intervenţie izolată pentru cazurile depistate”, a explicat epidemiologul.

Acest nou pas va însemna anchete epidemiologice pentru fiecare caz, urmărirea contacţilor, izolarea şi carantină pentru persoanele care ar putea răspândi virusul.

„Cum va arată viaţa noastră în următoarele 12-18 luni? Se va schimba. Vom începe să reintroducem mai multe activităţi în comunitate, dar până când vom avea un vaccin, vieţile noastre vor arăta altfel decât până acum”, a spus Rivers.

Ţările vor trebui, de asemenea, să înceapă planificarea producţiei şi distribuţiei vaccinurilor de pe acum, a mai spus Rivers. „Dar nu ştim care este produsul final, ce vaccin va fi câştigător şi asta face un pic mai dificil procesul de planificare”, a adăugat epidemiologul citat de CNN, preluat de agenţia Mediafax.

 

Comenteaza