COVID-19/ Cât timp vom mai avea peste 1.000 de îmbolnăviri pe zi. Prognoza epidemiologului Molnar Geza

COVID-19/ Cât timp vom mai avea peste 1.000 de îmbolnăviri pe zi. Prognoza epidemiologului Molnar Geza

Epidemiologul clujean Molnar Geza a vorbit despre evoluția epidemiei cu noul coronavirus în România, în contextul în care, în ultima săptămână, numărul cazurilor noi zilnice s-a menținut peste 1.000. 

Cunoscutul epidemiolog clujean spune că după acest platou, cu peste 1.000 de cazuri noi pe zi, urmează, "în mod natural", o fază de descreștere, iar aceasta ar urma să apară în aproximativ trei săptămâni.

„De pe acest platou de peste 1.000 de cazuri zilnic înregistrate, în mod natural nu poate urma decât o descreștere a numărului cazurilor, care este previzibilă în două-trei săptămâni de aici încolo. În momentul de față, după părerea mea, toată activitatea de ocrotire a stării de sănătate a populației se bazează pe două elemente majore. Unul este comportamentul individual, iar al doilea este aspect este asistența medicală și aici trebuie să amintesc că este îmbucurător că și în România, datorită terapiei intensive și a asistenței medicale, decesele sunt mai rare decât în perioada anterioră ale vârfului epidemic”, a declarat Molnar Geza, la Radio Cluj.

Comenteaza