COVID-19 | Ce ne așteaptă din toamnă. Prognoza epidemiologului Molnar Geza

COVID-19 | Ce ne așteaptă din toamnă. Prognoza epidemiologului Molnar Geza

Epidemiologul clujean Molnar Geza a vorbit despre ce ne aşteaptă în lunile de toamnă, dar şi în cele de iarnă, atunci când ne vom confrunta şi cu gripa sezonieră. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Cunoscutul epidemiolog clujean spune că, spre finalul anului, numărul de infectări va scădea considerabil.

„Prognoza este aceea că undeva prin octombrie-noiembrie vom avea gripa sezonieră și la sfârșitul lunii decembrie, ianuarie-februarie vom avea, din nou, cazuri de Covid-19, dar nicidecum nu cu așa amploare, nu cu un număr atât de mare de cazuri, ci mai mult în focare teritoriale sau de colectivități izolate. (...) După părerea mea, în iarna care urmează şi primele luni din 2021 nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi, şi asta pe perioadă relativ scurtă. Singurul risc e cel de prelungire a sezonului gripal, dacă se vor intercala. (…) Apropo de mortalitate specifică - e greu de apreciat, pentru că fiecare ţară raportează altfel. Dacă vom avea 3-4%, ar fi tot ca la o gripă sezonieră”, a spus medicul Geza Molnar, la Marius Tucă Show.

Epidemiologul a vorbit şi despre sfârşitul vârfului epidemiologic actual, dar şi despre cât ar ajuta carantinările în contextul actual.

„Am făcut trendul (…) la prima şi a doua ascensiune, diferenţa este de 1,8%. Adică asistăm la acelaşi fenomen, mi-am permis să afirm că şi acest val epidemiologic actual va ajunge la un vârf şi peste două săptămâni o să asistăm la o scădere. Dar, dacă introducem abuziv carantinări şi izolari, tot acolo vom ajunge şi cu carantină şi fără carantină. Şi cu izolare şi fără izolare obligatorie”,  a mai spus Geza Molnar, potrivit Mediafax.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza