COVID Cluj | 62 de cazuri noi sau 13? De unde apar diferențele din raportări

COVID Cluj | 62 de cazuri noi sau 13? De unde apar diferențele din raportări

Grupul de Comunicare Strategică a raportat luni 62 de cazuri noi de COVID-19 la Cluj, în timp ce în informarea pe județ sunt raportate doar 13. Prefectul Mircea Abrudean a explicat de unde apar diferențele.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.104 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În ceea ce privește distribuția pe județe, potrivit datelor transmise de GCS, la nivelul județului Cluj, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 13 probe pozitive în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și 62 de cazuri nou confirmate. Pe de altă parte, în informarea transmisă luni de Prefectura Cluj, de ieri până azi, la nivelul județului apar doar 13 noi cazuri (Vezi situația epidemiologică la Cluj). Prefectul Mircea Abrudean spune că diferența de cifre care apare uneori în informările zilnice este o consecință a diferențelor care apar între orele de raportare și de felul în care GCS le înregistrează și raportează.

“Diferențele sunt în funcție de orele de raportare, în funcție de mai mulți indicatori pe care GCS îi ia în considerare la ore diferite față de situația pe care o am eu, care este cea în timp real, cu cei care se internează, cei care au fost depistați pozitiv. Prin urmare, sunt cazuri, poate, pe care noi le-am raportat ieri, dar ei le dau astăzi. Ei primesc datele până la ora 8.00 sau 10.00 a zilei în curs, noi când dăm datele, le dăm până la ora 13.00, iar în cele cinci ore mai sunt cazuri internate sau externări. E doar o fluctuație de cifre care depinde de ora raportării, nimic altceva, pentru că cifrele totale sunt aceleași“, a explicat prefectul Clujului Mircea Abrudean, pentru Ziua de Cluj.

 

Comenteaza