COVID Cluj. Cel mai mic număr de infectări zilnice raportat în acest an/ Rămânem în top la incidență

COVID Cluj. Cel mai mic număr de infectări zilnice raportat în acest an/ Rămânem în top la incidență

Clujul începe săptămâna cu cel mai mic număr cazuri noi depistate într-o singură zi din ultimele aproape patru luni.

În ultimele 24 de ore, au fost depistați cu noul coronavirus 39 clujeni, acesta fiind cel mai mic număr de infectări depistate într-o singură zi de la finalul anului trecut și până acum (72 de cazuri noi raportate în 29 decembrie 2021). Cu toate acestea, Clujul se află printre zonele cu cele mai multe cazuri noi.

Astfel, pe primul loc pe țară la numărul infectărilor se află București, unde au fost înregistrate 198 de noi îmbolnăviri, pe locul doi este județul Maramureș, cu 62 cazuri, iar pe trei este Clujul, cu 39 de noi infectări. 

În ceea ce privește incidența infectărilor, Clujul a coborât la 2,92 la mie, dar are cea mai crescută incidență a cazurilor dintre județe, foarte aproape de cea a municipiului București, care are 2,97 cazuri la o mie de locuitori - cea mai mare din țară. Pe locul trei la nivel național este județul Timiș, cu 2,49 cazuri la mie. Media pe țară a coborât la 0,8 la mie.

Situația în spitalele din Cluj

În județul Cluj sunt internați 149 pacienți cu COVID, dintre care 9 copii, iar pe secțiile ATI sunt 24 de bolnavi.

La nivel național, în spitale sunt 1.702 pacienți confirmați cu COVID, dintre care 235 pe secțiile ATI.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 686 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 104 mai multe față de ziua anterioară și 3 decese.

Comenteaza