News alert Crește numărul cazurilor de COVID în școlile din Cluj

Crește numărul cazurilor de COVID în școlile din Cluj

Au fost confirmate noi cazuri de infectare cu COVID-19, în mai multe școli din Cluj, atât în rândul cadrelor didactice, cât și în rândul elevilor.

După ce la finalul săptămânii trecute Prefectura Cluj anunța doar 12 cazuri pozitive în școli, miercuri numărul infectărilor în școli a ajuns la 44.

"Avem în total 25 elevi pozitivi din 19 unități de învățământ din Cluj-Napoca, Turda, Dej, Gherla și comune. 12 cadre didactice pozitive din unități de învățământ din Cluj-Napoca, Dej, Huedin", a declarat, miercuri, prefectul Mircea Abrudean. Prefectul nu a precizat care sunt unitățile de învățământ unde au fost depistate cazurile cu COVID-19.

Reamintim că ieri erau în total 17 elevi şi 8 angajaţi din învăţământ confirmați cu noul coronavirus, asta după ce luni erau înregistrați 15 elevi și 11 cadre didactice infectate. Acestea sunt cazurile confirmate de la începutul anului școlar și până în prezent.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Cluj, miercuri, 8 şcoli din județ funcționează după scenariul roșu, adică cursurile au loc doar online. De asemenea, în 96 de unități de învățământ preuniversitar cursurile se derulează în sistem hibrid, iar în alte 319 elevii participă zilnic la cursuri, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

"Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ", se precizează în comunicatul IȘJ Cluj.

Comenteaza