Crește rata infectărilor în Cluj-Napoca. S-au înmulțit cazurile de COVID în ultimele două săptămâni

Crește rata infectărilor în Cluj-Napoca. S-au înmulțit cazurile de COVID în ultimele două săptămâni
cluj panorama

Incidența cazurilor de COVID-19 la Cluj-Napoca a înregistrat o nouă creștere, după ce, în ultima perioadă, s-a aflat pe un trend descendent.

Incidența infectărilor cu noul coronavirus a urcat la 0,09 cazuri la mia de locuitori în Cluj-Napoca, de la 0,07 - cât era vineri. Creșterea vine după o perioadă în care rata infectărilor s-a stabilizat la un coeficient de 0,6 - 0,7 la mie.

În județ rata infectărilor este de 0,6 la mie. Conform DSP Cluj, în intervalul 9 - 22 iulie, la nivelul întregului județ s-au raportat 48 de îmbolnăviri, iar în Cluj-Napoca au fost depistate 32 cazuri de COVID, ceea ce înseamnă aproape 67% din totalul cazurilor din județ. Numărul infectărilor a crescut în ultimele zile, de exemplu, în raportarea DSP din 21 iulie municipiul avea 22 de cazuri, iar incidența era de 0,07 la mie.

În prezent, în 69 de UAT-uri din județ incidența este zero, ceea ce înseamnă că nu a mai fost înregistrat niciun caz de îmbolnăvire în ultimele două săptămâni. În cele 12 UAT-uri cu o rată a infectărilor peste zero a fost depistat câte un caz, cu excepția municipiului Cluj-Napoca (32), a comunei Florești - 4 cazuri și a municipiului Dej, unde au fost depistate 3 cu cazuri. 

loading...
Comenteaza