Nou bilanț COVID. Creștere alarmantă a numărului de infectări în Cluj

Nou bilanț COVID. Creștere alarmantă a numărului de infectări în Cluj

Numărul cazurilor raportat astăzi la Cluj este cel mai mare din cele înregistrate într-o singură zi, în ultimele două luni și jumătate.

În ultimele 24 de ore, 532 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj. Numărul noilor cazuri depistate în județ aproape s-a dublat față de ziua anterioară, când au fost înregistrate 361 de infectări. Este cel mai mare număr de cazuri înregistrat într-o singură zi de la începutul lunii noiembrie și până acum. Pe de altă parte, vestea bună este că, în ultima zi, în spitalele din Cluj nu a murit niciun pacient cu COVID.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

În ultimele 24 de ore au fost făcute 3.196 de teste din care 654 diagnostic grupe de risc, 430 teste efectuate la cerere și 2.112 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 903.382 de teste, la nivelul județului Cluj.

Sunt 225 de pacienți cu COVID internați în spitalele din Cluj, iar pe secțiile ATI sunt 30 de bolnavi în stare gravă. 

Numărul deceselor a rămas la 1.795, din care 1.081 din județ. Totodată, au fost vindecați și externați 8.961 de pacienți, din care 6.142 din județul Cluj.

Rata incidenței pe județul Cluj a urcat la 1,71 la mie, cea mai mare din țară (vezi cât a ajuns rata infectărilor în Cluj-Napoca).

Comenteaza