Cseke Attila: Unele țări sunt cu vaccinarea la 80% și au ridicat restricțiile. Noi vrem o țară ca afară, dar nu facem nimic

Cseke Attila: Unele țări sunt cu vaccinarea la 80% și au ridicat restricțiile. Noi vrem o țară ca afară, dar nu facem nimic

Ministrul interimar al sănătății, Attila Cseke, a spune că situația epidemică în care se află România este o consecință a ratei de vaccinare extrem de scăzute și afirmă că "noi vrem o țară ca afară, dar la nivelul individului nu facem nimic pentru chestiunea asta".

"Din păcate vedem diferențele care sunt la procentul de vaccinare și trebuie să ne confruntăm cu aceste cifre. Avem 33% în timp ce unele țări sunt la 80% sau peste 60-70% și au ridicat restricțiile, a trecut valul 4 pandemic.

Vrem o țară ca afară, a fost și un slogan, dar noi ca societate, nu toți, dar avem părți însemnate din societate care vor o țară ca afară, dar la nivelul individului nu se dorește să se facă mai nimic pentru chestiunea asta.

Eu nu cred că un german sau un danez este mai prost decât un român sau un maghiar din țara asta. Nu cred în teoria asta. Dar el și-a urmărit propriul interes, care este și interesul societății și s-a vaccinat. Noi ne mai gândim, ne mai uităm pe online, pe Facebook, ce mai vedem pe-acolo. Mai credem niște minciuni și niște fake news-uri în loc să ne bazăm pe ce ne-a ajutat în ultimii 100 de ani să scăpăm de boli. Vaccinurile ne-au ajutat, acesta este adevărul, e o istorie documentată", a spus Cseke Attila, la Digi24.

Comenteaza