Cum merge vaccinarea în centrele din Cluj: de la zero zile de așteptare, la peste 30. Gata cu "traseismul" pentru vaccin?

Cum merge vaccinarea în centrele din Cluj: de la zero zile de așteptare, la peste 30. Gata cu "traseismul" pentru vaccin?

În jur de 25.000 de clujeni sunt înscriși pe listele de așteptare la vaccinare în centrele din județ. Paradoxul este că, în timp ce în unele centre sunt locuri disponibile sau timpi scurți de așteptare, în altele clujenii stau cu miile la rând.

Peste 23.000 de clujeni sunt înscriși, în acest moment, pe listele de așteptare pentru vaccinare în județ, numărul acestora fiind în continuă schimbare, în funcție de noi înscrieri sau vaccinări. Clujenii au fost încă de la demarararea campaniei de vaccinare printre cei mai doritori din țară să se imunizeze împotriva coronavirusului - o dovedește și rata mare de vaccinați de până acum - spre 30% din populația rezidențială din județ, numărul mare al celor care s-au înscris pe platforma de programări, dar și faptul că, atunci când în localitate sau județ nu mai erau vaccinuri disponibile, unii s-au grăbit să se programeze în alte localități, ba chiar și în alte județe pentru a fi cât mai repede imunizați.

Paradoxul este că, acum când ritmul de vaccinare a fost accelerat - au sosit noi doze de vaccin, au fost deschise noi centre/fluxuri de imunizare și a crescut numărul vaccinărilor per flux - astfel că în unele centre sunt deja locuri disponibile sau cu timpi foarte scurți de așteptare - clujenii nu mai par dispuși să facă niciun efort/pas pentru a ajunge mai repede la un vaccin... E clar (și justificat) că a dispărut "traseismul" interjudețean, dar a dispărut și cel "local", adică între centre? Sunt puncte de vaccinare cu 0 zile așteptare chiar și pentru serul Pfizer sau Moderna (AstraZeneca se face fără programare), însă, pe de altă parte, clujenii aleg să rămână pe listele unor centre de vaccinare cu mii de persoane, unde "coada" e de peste 30 de zile... (vezi AICI locurile disponibile/timpi de așteptare în centrele de vaccinare din Cluj)

Comenteaza