Cum să-ți întărești sistemul imunitar la început de toamnă. 5 sfaturi eficiente

Cum să-ți întărești sistemul imunitar la început de toamnă. 5 sfaturi eficiente

 Există o mică perioadă de tranziție între vară și toamnă în care parcă toți în jurul nostru sunt răciți. Iată câteva sfaturi menite să vă întărească sistemul imunitar. 

- Consumati lamai si limonada

Lamaile sunt fructul ideal pentru restabilirea echilibrului acid - alcalin. Consumarea de limonada sau adaugarea de suc de lamaie in ceai, salata sau alte feluri de mancare ajuta la imbunatatirea echilibrului intern al organismului.

- Profitati de tratamentele naturiste

Exista nenumarate suplimente pe baza de plante sau tincturi, care ofera un sprijin suplimentar organismului in acomodarea cu schimbarile de mediu.

- Consumati portii mari de fructe si vegetale

Fructele si vegetalele au la baza nenumarate vitamine, minerale, fibre, enzime si antioxidanti, oferind un continut nutritional inegalabil.

Multe dintre vitamine, incluzand vitamina C, au efect antioxidant si protejeaza celulele - inclusiv pe cele ale sistemului imunitar - de degradarile provocate de toxine. Produsele inchise la culoare (fructele de padure, nap, broccoli) sunt bogate in flavonoizi, polifenoli si alti antioxidanti.

- Petreceti timp afara, in frig

Mai mult de 90% din timp il petrecem in mediu inchis, inhaland aer filtrat si germenii altor persoane. Petrecerea de timp in mediul extern in perioadele reci stimuleaza glanda tiroida si intareste sistemul imunitar.

Comenteaza