Cunoscut medic clujean, numit vicepreşedinte al Federației Mondiale de Neurochirurgie

Cunoscut medic clujean, numit vicepreşedinte al Federației Mondiale de Neurochirurgie
Cunoscutul neurochirurg clujean Ștefan Florian a fost numit în funcția de vicepreședinte at large al Federației Mondiale de neurochirurgie. Acesta deține numeroase funcții în prestigioase foruri internaționale de profil și este președintele Societății Române de Neurochirurgie.

Medicul clujean are la activ 15.000 de operații neurochirurgicale - 4.000 dintre ele în ultimii cinci ani -, 5.000 de tumori cerebrale operate, 900 de anevrisme intracraniene și 270 de malformații artero-venoase operate.

Neurochirurgia românească este una de top mondial, iar prin noua sa funcție, de vicepreședinte at large al Federației Mondiale de neurochirurgie, speră să facă și mai vizibilă această specializare, a declarat Ştefan Florian, pentru agerpres.ro.

Acesta s-a arătat nemulțumit de multele neajunsuri din domeniu, în special de finanțare precară și dotarea cu aparatură. Medicul spune că înainte de a cere și de a primi trebuie să oferi, să dăruiești tu în primul rând.

El s-a referit și la cazul neurochirurgilor Ionuț Gobej și Dorin Bică, care au anunțat că demisionează de la Spitalul Colentina din cauza lipsei de personal, de consumabile și medicamente și din cauza programului operator restricționat.

Florian a menționat că și el s-a confruntat de-a lungul timpului în profesie cu situații dificile din cauza lipsei de materiale, a aparaturii și a condițiilor din sala de operație, însă niciodată nu a ieșit în față pentru a spune că pleacă dacă nu i se vor da.

Neurochirurgul clujean a precizat că la Cluj-Napoca va avea loc, în perioada 14-16 septembrie, Congresul Societății Sud-Est Europene de Neurochirurgie.

Comenteaza