D'ale vaccinării. Despre plasturi. "După cum am mai povestit în trecut, la Drive avem tot soiul de experiențe"

D'ale vaccinării. Despre plasturi. "După cum am mai povestit în trecut, la Drive avem tot soiul de experiențe"
| Foto: Facebook/Florin Morosanu

Florin Moroșanu, membru al echipei de vaccinare din centrul Drive-Thru din Cluj-Napoca, a postat o nouă poveste din centrul de vaccinare.

"După cum am mai povestit în trecut, la Drive avem tot soiul de experiențe. E un loc unde au venit foarte multe persoane pana acum. Și unde-s mulți oameni sunt și multe povești. Ultima situație de amintit e legată de ...plasturi.

Explic: după vaccinare se aplică tuturor, în zona în care este introdus acul, un plasture. Noi avem același tip de plasture de la început, medicii și asistentele îl recunosc când îl văd.

Ei, și mai sunt cetățeni care vin la a doua vaccinare, adică după 21 de zile cu același plasture în locul în care a fost făcut vaccinul.

Plasturele nu trebuie sa stea 21 de zile pe braț. El poate fi dat jos când pacientul ajunge acasă.

Ne mai spun pacienții că au mare grija când fac dus sa nu îl dea jos cumva. Si evita cu apă zona respectivă.

Plasturele nu are legătura cu eficiența vaccinului și nici nu il oprește pe acesta sa iasă afara din braț", povestește Florin Moroșanu, membru al echipei de vaccinare.

Moroșanu transmite și "alte informații utile":

"Peste aproximativ o săptămâna sunt eligibili la doza 3 cei care au făcut prima doza și a doua la Drive începând cu 26 aprilie.

Este important de știut ca a treia doza nu se poate face sub 180 de zile de la a doua. Sunt deja cetateni care vin pentru vaccinare din cei care au inceput la Drive imunizarea.

Nu se poate face vaccinul doza 3 la 179 de zile, nici la 170 de zile si nici la aproiximativ 6 luni. Softul nu permite procesarea dacă nu e îndeplinită aceasta conditie. Și apoi, după ce au stat la coada, cetatenii pleacă supărați sau nervosi. Deci, minim 180 zile.

La Drive nu este nevoie de programare, programul este de la 8 la 20 în fiecare zi din săptămâna, inclusiv în weekend.

Și iarăși, foarte important de reținut: la Drive, singurul vaccin utilizat este Pfizer. Sunt cetateni care știu ca aici își pot alege vaccinul. Nu se poate deoarece avem un singur vaccin".

Comenteaza