Danemarca cumpără peste un milion de doze de vaccin Pfizer din România: "Mai mulţi danezi se pot vaccina mai rapid"

Danemarca cumpără peste un milion de doze de vaccin Pfizer din România: "Mai mulţi danezi se pot vaccina mai rapid"
| Foto: Getty Images

Intenția de vaccinare împotriva COVID-19 în România este scăzută, așa că țara noastră a ajuns să-și vândă vaccinurile pentru a nu le arunca.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Danemarca a ajuns la un acord cu România pentru a cumpăra peste 1,1 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de BioNTech/Pfizer, a anunţat marţi seară Ministerul Sănătăţii de la Copenhaga, potrivit DPA.

Conform unui comunicat, România a vrut să vândă surplusul de doze deoarece cererea de vaccinuri în rândul populaţiei sale este scăzută în acest moment, a declarat ministrul danez al Sănătăţii, Magnus Heunicke, potrivit agenţiei citate.

Institutul Serum a precizat că primele livrări ar putea ajunge în această săptămână.

"Cu dozele cumpărate din România, mai mulţi danezi se pot vaccina mai rapid", a spus Heunicke, precizând că este un lucru extrem de important în contextul răspândirii variantei Delta a virusului, mai contagioasă.

Reamintim că în jur de 35.000 de doze de vaccin de la compania AstraZeneca, cu termen de expirare astăzi, 30 iunie, vor fi distruse.

„Pe 30 iunie expiră 35.000 de doze de vaccin AstraZeneca. Probabil nu le vom putea folosi. Vor intra pe procedura de distrugere”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță joia trecută, într-o conferință de presă. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza