Date noi. Câți români au fost confirmați cu COVID după ce s-au vaccinat complet

Date noi. Câți români au fost confirmați cu COVID după ce s-au vaccinat complet

Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că, până pe 6 iunie, au fost confirmate cu infecţie cu noul coronavirus un procent de 0,1% din totalul persoanelor complet vaccinate.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Până duminică, 6 iunie, 4.718 persoane vaccinate au fost confirmate cu infecţie SARS-CoV-2 după efectuarea schemei complete, ceea ce reprezintă 0,1% din totalul persoanelor care au fost imunizate.

"În perioada 27 decembrie 2020 - 6 iunie 2021, un număr de 23.689 de persoane, ceea ce reprezintă 0,5% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză au avut un test pozitiv de infecţie cu SARS-CoV-2, însă mediana timpului scurs de la administrarea primei doze de vaccin şi până la confirmarea infecţiei cu SARS-CoV-2 a fost de 12 zile, ceea ce este în intervalul în care încă nu a apărut un răspuns imun protector. După cea de-a doua doză de vaccin, practic, după schema completă de vaccinare, în aceeaşi perioadă de timp, 27 decembrie 2020 - 6 iunie 2021, au fost confirmate cu infecţie 4.718 persoane, reprezentând 0,1% din totalul persoanelor vaccinate cu schemă completă. Mediana timpului scurs de la administrarea celei de-a doua doze sau de la finalizarea schemei de vaccinare până la confirmarea infecţiei cu SARS-CoV-2 este de 29 de zile", a explicat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă susţinută marți la Palatul Victoria.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza