Putem vedea de azi poziția în lista de așteptare la vaccinare. Însă doar în funcţie de categorie, lucu care nu ajută prea mult populaţia generală

Putem vedea de azi poziția în lista de așteptare la vaccinare. Însă doar în funcţie de categorie, lucu care nu ajută prea mult populaţia generală
| Foto: DW

Începând din data de 16 aprilie, cei care se s-au programat pe liste de aşteptare la vaccinurile Pfizer și Moderna pot vedea poziția pe care se află în lista de așteptare. 

Platforma de programare a fost optimizată au anunnţat autorităţile. Există o veste bună și pentru celelalte persoane, care așteaptă să se vaccineze cu Pfizer și Moderna: platforma de programare a fost optimizată, iar acum se poate vedea atât poziția în lista de așteptare, cât și capacitatea de vaccinare a centrului respectiv. 

Oamenii sunt însă nemulţumiţi de această optimizare deoarece le arată locul pe care au ajuns în funcţie de categorie, nu de numărul de persoane programate per total la centrul respectiv. "Oricum nu ajută la nimic numărul ala de ordine... dacă sunt în ultimul tip de categorie, 3 pe locul 300 şi în primele categorii sunt 1500... pe ce loc eşti? Pe 300 sau pe 1800?", atrag atenţia cei care vor să se vaccineze. 

"Oarecum degeaba. Sunt pe locul 125 din cat. III, într-un centru unde din 27.12.2020, s-au vaccinat doar 57 de oameni din această categorie. Poate am noroc pandemia următoare", a comentat un alt român anunţul de pe pagina de Facebook a platformei ROVaccinare.  

Comenteaza