De săptămâna viitoare, cei între 12 şi 17 ani se pot vaccina și cu Moderna

De săptămâna viitoare, cei între 12 şi 17 ani  se pot vaccina și cu Moderna

Începând cu 2 august, copiii cu vârsta între 12 şi 17 ani se vor putea vaccina anti-COVID şi cu serul produs de compania Moderna, a anunțat, marți, medicul Valeriu Gheorghiță.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ


"Pe data de 23 iulie, Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicaţiei de administrare a vaccinului de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani. Ca atare, din data de 2 august, în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru această grupă de vârstă. În aceste zile se utilizează platforma naţională de programare care să permită, începând cu 1 august, programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul de la compania Moderna. Procedurile şi modalităţile de vaccinare sunt similare cu populaţia de peste 18 ani", a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

Medicul a precizat că schema de vaccinare rămâne nemodificată.

"Constă în două doze administrate la interval de 28 de zile. Schema şi modalitatea de prezentare a minorilor fiind similară cu vaccinul de la compania BioNTech/Pfizer, în sensul în care minorii este obligatoriu să primească consimţământul informat de la rudele de gradul I, de la aparţinători, de la părinţi sau tutorele legal, respectiv este importantă însoţirea minorilor la centrele legale de către tutorele legal. Vaccinarea se va face în aceleaşi centre de vaccinare în care avem vaccin de la compania Moderna, inclusiv în cabinetele de medicină de familie unde este distribuit acest tip de vaccin", a explicat președintele CNCAV.

Potrivit lui Gheorgiță, până în prezent, la categoria de vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani s-au vaccinat cu cel puțin o doză 26.191 de persoane, ceea ce înseamnă o rata de acoperire vaccinală de circa 3,12%, iar la persoanele cu vârsta între 16 - 19 ani - sunt vaccinate cu cel puțin o doză 139.000, adică circa 17% acoperire vaccinală.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza