Deficit de 500 de asistente şi infirmiere la Spitalul Judeţean VIDEO

Deficit de 500 de asistente şi infirmiere la Spitalul Judeţean VIDEO
Preşedintele sindicatului Solidaritatea Sanitară Cluj, Radu Vasile, a explicat că una dintre cele mai grave situaţii în ce priveşte deficitul de personal, în Cluj, se regăseşte la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Aici ar trebui să fie deblocate cel puţin 500 de posturi de asitente, infirmiere, brancardieri şi personal TESA. Sindictaul a solcitat în repetate rânduri guvernului să deblocheze posturile dar nu a primit niciun răspuns. "E o situaţie gravă", spune Vasile. "Noi am început discuţiile încă de la învestirea noului Guvern, iar ultima solicitare pentru a deboca posturile a fost făcută în februarie. De atunci nu am primit niciun răspuns. Am solicitat Ministerului Sănătăţii să deblocheze dintr-un minim necesar de 500 de posturi măcar 300 pentru a ne putea desfăşura activitatea".

UPDATE Realitatea TV Cluj: "La asistente avem un deficit de 300 de persoane, îngrijitoare 200, 60 de medici şi 18 posturi de personal superior -psihologi, chimişti", a menţionat Monica Costin, director de îngrijiri de la Spitalul de Urgenţă Cluj.

Cu toate că legea spune că o asitentă poate să îngrijească până la 12 pacienţi, la Cluj munca lor este, practic, dublată.

"În condiţiile de acum se întâmplă să aibă şi 10 şi chiar 15 pacienţi; mult stres, multă oboseală, poate şi libere neacordate", a precizat Monica Baciu, asistentă şefă ATI III.

Sindicaliştii de la Cartel Alfa susţin că, dacă situaţia nu se reglementează la nivelul Ministerului Sănătăţii, oamenii ieşi în stradă.

"Încă suntem la negocieri cu Ministerul Sănătăţii să vedem cum reformăm pachetul legislativ. Dacă nu se găsesc soluţii în favoarea sistemului ne gândim să folosim mijloacele pentru a ne face auzită vocea", a specificat Valentin Ilcaş, preşedintele Cartel Alfa Cluj.

Cele mai mari probleme sunt la secţiile de Terapie Intensivă, Chirurgie, Neurochirurgie şi Neurologie, a precizat Monica Costin, directorul Spitalului Regional de Urgenţă Cluj.

 

Comenteaza