News alert Demisie după demisie la Spitalul din Câmpia Turzii. După internist, acum a plecat și directorul medical

Demisie după demisie la Spitalul din Câmpia Turzii. După internist, acum a plecat și directorul medical
| Foto: institutiimedicale.ro

Lavinia Nistor ocupa de o lună postul de director medical la spitalul din Câmpia Turzii și spune că și-a dat demisia din solidaritate cu medicul internist Lehel Csergo, care plecase acum două săptămâni.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, medicul internist Lehel Csergo și-a înaintat demisia, invocând o serie de nereguli. Acum, a venit rândul unei alte doctorițe să părăsească unitatea medicală.

Lavinia Nistor spune că gestul său este unul de solidaritate cu Lehel Csergo, care a construit actuala secție de interne de la spitalul din Câmpia Turzii. Doctorița susține că nu mai poate să își practice meseria, în condițiile în care nu mai există comunicare cu conducerea unității medicale.

Doctorul Lehel Csergo a relatat în ultimele săptămâni mai multe nereguli la Spitalul „Dr. Cornel Igna” pe contul personal de Facebook:

“ În primul rând secția a fost împărțită in 4 zone: camera de gardă, zona tampon pentru pacienți netestați, zona varde cu pacienți nonCovid și zona roșie cu pacienți Covid. În zona tampon în fiecare salon există un singur pacient. În zona verde pacienții sunt distanțați, adică într-un salon cu 4 paturi poți pune numai 2 pacienți.

În aceste conditii 27 de pacienți pe 40 de paturi a însemnat o secție ultraplină. Apoi pe fiecare din aceste zone ar trebui să existe personal separat. Nu este normal ca infirmiera după ce a schimbat pampersul la 5 pacienți cu Covid, să treacă pe zona verde și să îngrijească pacienți cu diabet sau AVC.”,  a dezvăluit Csergo Lehel.

Comenteaza