Detoxifiere în prag de toamnă! 3 reţete simple de urmat acasă

Detoxifiere în prag de toamnă! 3 reţete simple de urmat acasă

Pentru a trece repede peste astenia de toamnă şi a fi energice chiar şi pe o vreme mohorâtă, trebuie să avem grijă ce alimente consumăm. 

Detoxifiere cu prune – prunele se consumă cu 30 de minute înainte de mesele principale, fie sub formă de suc (un pahar înainte de fiecare masă). Totodată, se pot mânca 8-10 prune dimineaţa, înainte de micul dejun sau se pot mânca şi prune uscate (2 căni pe zi). Se poate folosi şi infuzia din flori de prun. Într-o cană cu lapte fiert se pune 1 linguriţă de plantă şi se bea cald. Acestă cură se poate ţine timp de 4 zile.

Detoxifiere pe bază de ceaiuri – sunt recomandate în dietele de detoxifiere şi ajută la purificarea organismului eliminând toxinele şi excesul de apă. Ceaiuri, precum cel de mentă, coada calului sau de păpădie pot ajuta la curăţarea organismului de toxine. Se beau zi de zi, înainte de masă, timp de 2 luni.

Detoxifiere cu sucuri naturale – blender-ul poate fi de mare ajutor. Cura de detoxifiere cu  sucuri din fructe este preferata multor persoane care vor să slăbească. Timp de 3 zile se pot consuma sucuri, shake-uri din fructe, însă FĂRĂ zahăr sau alţi îndulcitori. Cele naturale sunt indicate. Cel mai bun gust îl au sucurile din: caise, nectarine, piersici.

Comenteaza