Din ETIOPIA în FARFURIILE noastre: planta ce previne DIABETUL, tratează ULCERUL GASTRIC şi reduce COLESTEROLUL

Din ETIOPIA în FARFURIILE noastre: planta ce previne DIABETUL, tratează ULCERUL GASTRIC şi reduce COLESTEROLUL
Sărace în calorii, motiv pentru care sunt apreciate în curele de slăbire, şi pline de vitamine şi minerale, consumul lor este o alegere excelentă, agreată de organism.

Bama, o plantă cu fructe comestibile, face parte din acceaşi familie din care fac parte și bumbacul, arborele de cacao și hibiscul. Numele de bamă provine din arabul bāmyah care stă la originea numelor plantei în Orientul Mijlociu, Balcani, Iran, Grecia, nordul Africii și Rusia. În vest este cunoscută sub numele de okra, cuvânt de origine africană.

Deși felul său de răspândire este nedocumentat, planta este aparent originară din Etiopia. Egiptenii și maurii din secolele XII-XIII foloseau denumirea arabă a plantei, ceea ce sugerează o origine orientală. Din Arabia, planta s-a răspândit pe malurile Mediteranei și spre est. Ulterior planta a fost introdusă în America de Sud și apoi în America de Nord.

În componența bamelor se regăsesc vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K, sodiu, potasiu, beta-caroten, luteină, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc, proteine, fibre şi grăsimi.

Previn diabetul

Fibrele de calitate superioară găsite în bame ajută la stabilizarea glicemiei prin reducerea ratei la care zahărul este absorbit din tractul intestinal, fiind astfel de folos în prevenirea diabetului.

Prietenele tractului intestinal

Bamele contribuie la starea de sănătate a tractului intestinal, alimentându-l cu bacterii bune, cunoscute sub numele de bacterii probiotice, având un efect este similar cu cel oferit de consumul de iaurt.

Reduc colesterolul

Consumate în mod regulat, bamele pot fi considerate un bun medicament, fiind utile în reducerea nivelului de colesterol şi în eliminarea toximenlor din organism.

Bune la slăbit

Aceste legume sunt extrem de sărace în calorii, 100 de grame de bame având abia 31 kcal. Astfel, se dovedesc a fi alimente ideale în curele de slăbire.

Tratează ulcerul gastric

Fibrele prezente în bame ajută digestia, previn și ameliorează constipația. Spre deosebire de târâțele de grâu, care pot irita tractul digestiv, bamele hidratează, datorită compusului lor mucilaginos. De asemenea, ajută la tratarea ulcerului gastric și neutralizarea acizilor, deoarece sunt foarte alcaline.

 

Comenteaza