Directorul CNBSCT: 98,7% din persoanele vaccinate au fost protejate până în prezent şi nu s-au infectat

Directorul CNBSCT: 98,7% din persoanele vaccinate au fost protejate până în prezent şi nu s-au infectat

Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNBSCT) din cadrul INSP, a declarat că majoritatea românilor vaccinați anti-COVID au fost protejați și nu s-au infectat până în prezent.

Medicul epidemiolog Adriana Pistol a prezentat vineri datele privind persoanele care s-au infectat cu SARS-CoV-2 după încheierea schemei de vaccinare anti-COVID. Conform acesteia, din numărul total de cazuri confirmate până în prezent  după vaccinare, cei care au făcut doar o doză s-au infectat 28.929, adică un procent de 0,54% din cele aproximativ 5,3 milioane de persoane vaccinate în România.

"Peste 50%, mai exact 53,56% la sută dintre aceştia s-au infectat în primele 14 zile după ce au primit prima doză ceea ce ne permite să tragem concluzia că este foarte posibil că nu avuseseră timp suficient să dezvolte imunitate.
 
Referitor la persoanele care au fost infectate după administrarea a două doze - sunt în număr de 38.604, ceea ce reprezintă 0,72% din totalul persoanelor vaccinate în România cu două doze, acestea, într-un procent de 70% au fost confirmate după administrarea dozei a doua la un interval de peste 120 de zile, deci peste patru luni.

Astfel, în luna septembrie, practic aproape 75% din totalul cazurilor care au fost confirmate şi 90% din totalul deceselor care au fost înregistrate au survenit la persoane nevaccinate.

Dacă stăm să facem o analiză, din totalul persoanelor vaccinate până în prezent, indiferent că vorbim de cele cu o doză, infectate după prima doză sau infectate după a doua doză, doar 1,3% s-au infectat deşi erau vaccinate. Prin urmare, 98,7% din persoanele vaccinate au fost protejate până în prezent şi nu au dobândit infectarea", a explicat Adriana Pistol.

Comenteaza