Doar 328 de persoane nou vaccinate în ultima zi la Cluj

Doar 328 de persoane nou vaccinate în ultima zi la Cluj

Luni, în județul Cluj au fost administrate 536 de doze de vaccin împotriva noului coronavirus.

Din cele 536 de vaccinări anti-COVID-19, 208 au fost rapeluri și 328 noi vaccinări (doza I sau doza unică de la Johnson&Johnson). 

Luni, în centrul de tip drive-through de la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca s-au vaccinat 78 de persoane, alte 91 în cabinetele medicilor de familie, iar 367 de doze au fost administrate în centrele de vaccinare din județ. 

De la debutul campaniei și până luni după-amiază, în județul Cluj s-au administrat 548.363 de doze de vaccin, dintre care 283.055 doza I și 265.308 doza II. 

Vouchere de 100 de lei și loterie contra vaccinări

Guvernul a adoptat ordonanţa care prevede o alocaţie individuală de hrană în valoare de 100 de lei, sub formă de tichete de masă, pentru persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă. Tichetele vor fi nenominale în momentul tipăririi, iar numele beneficiarului va fi completat la nivelul centrului de vaccinare.

"De la momentul de la care ordonanţa este publicată în Monitorul Oficial, persoanele care se vaccinează cu schemă completă - asta înseamnă cu a doua doză de Pfizer sau Moderna sau cu prima şi singura doză de Johnson &Johnson - vor putea beneficia de aceste bonuri de masă. Ei vor putea să ridice aceste bonuri de masă în momentul în care ele vor fi disponibile la centrul de vaccinare. Încercăm să grăbim cât mai mult procedurile legale şi de achiziţie şi să le facilităm, pentru a le face disponibile cât mai repede. Dar din momentul în care ordonanţa intră în vigoare, cei care se vaccinează pot să solicite, când vor fi disponibile, aceste bonuri de masă", a anunțat luni ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate s-a propus organizarea Loteriei de vaccinare, care constă în acordarea de premii în bani persoanelor imunizate cu schemă completă. Loteriile vor fi organizate în perioada octombrie-decembrie 2021.

"Premiile sunt sume în bani. Ele urmează să fie reglementate împreună cu Loteria Naţională, Ministerul Economiei şi Ministerul Sănătăţii. La o primă discuţie apreciem că premiile cele mai consistente vor fi în valoare de un milion de lei, dar urmează să reglementăm periodicitatea şi ritmul extragerilor. Au participat la elaborarea proiectului de ordonanţă cei de la STS şi am prevăzut ca modalitate de înscriere, înscrierea pe site-ul certificat-covid.gov.ro", a mai precizat Mihăilă.

Comenteaza