Doi pacienți cu COVID-19 din România, reconfirmați pozitiv la 12 zile de la externare

Doi pacienți cu COVID-19 din România, reconfirmați pozitiv la 12 zile de la externare

Doi pacienți din Buzău care ar fi fost vindecați de coronavirus au fost testați din nou pozitiv. Direcția de Sănătate Publică din Buzău a anunțat repozitivarea a doi pacienți externați. Situația este posibilă, deși se știa până acum că sunt excepții astfel de cazuri.

DSP Buzău a anunțat că până miercuri au fost confirmate pozitiv13 cazuri. Dintre acestea, opt pacienți au fost externați din unități sanitare din București - Matei Balș și Victor Babeș -, cu recomandarea de izolare la domiciliu încă 14 zile, onitorizarea prin medicul de familie și recoltarea de noi probe în ziua a 12-a de la externare.

Reprezentanții DSP Buzău spun că pe 6 aprilie, conform recomandărilor de la externare au fost recoltate probe de la doi pacienți care au fost externați pe 26 aprilie. Externarea s-a făcut în urma a două teste care au ieșit negativ. Rezultatul probelor recoltate pe 6 aprilie celor două persoane a sosit pe 7 aprilie și a fost pozitiv.

Cei doi pacienți au vârste de 46 și de 29 de ani. După externare s-au izolat împreună la același domiciliu, fiind din aceeași familie. DSP precizează că nu au avut contact nimeni altcineva. Acum, pacienții sunt asimptomatici și au fost internați din nou la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

Cele două persoane au venit din Italia.

„În cazul de la Buzău, cele două persoane au fost depistate pozitiv și internate la INBI Matei Balș. Cele două teste care au fost realizate în timpul internării au avut rezultat negativ, ca urmare pacienții au fost externați cu recomandarea de autoizolare 14 zile și retestarea în ziua a 12-a. Conform recomandării, cele două persoane au fost testate în cea de a 12-a zi, acestea fiind în izolare împreună la domiciliu (peroanele sunt rude). Testul din a 12-a zi a avut rezultat pozitiv. Pacienții sunt asimptomatici și internați”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Beatrice Mahler, managerul institutului Marius Nasta din București: „Poate să fie vorba de imunitatea care nu a ajuns la un nivel suficient de ridicat de anticorpi ca să facă față unei alte îmbolnăviri. Pe de altă parte nu putem să excludem și posibilitatea unei proceduri de diagnostic care trebuie verificată, sau a unei stări de latență care trebuie cercetată, pe care ar putea să o aibă virusul și care după o anumită perioadă să redevină activ. Sunt ipoteze pe care trebuie să le luăm în seamă atunci când vorbim de o reinfectare. Poate să fie vorba și de o vindecare incompletă, de aceea este foarte important să fie evaluate toate situațiile, tot contextul epidemiologic al pacienților respectivi, iar concluzie să fie trase după o analiză extrem de bine făcută.” (sursa: Digi24)

Comenteaza