DUȘMANUL bolilor: alungă ANEMIA și STRESUL. În plus, te ajută să te lași de FUMAT

DUȘMANUL bolilor: alungă ANEMIA și STRESUL. În plus, te ajută să te lași de FUMAT
Mulți îl consideră un aliment banal, fără a ști ce proprietăți benefice ascunde. Acest fruct este dușmanul bolilor, întrucât ține la distanță fel de fel de afecțiuni precum anemia sau cancerul, alungă stresul și te ajută să nu mai fumezi.

BANANELE se numara printre cele mai indragite fructe din lume, gratie gustului dulce si aromei specifice. Dincolo de savoarea oferita de fructul exotic se ascund o multime de beneficii importante pentru sanatate. Specialistii sustin ca o banana pe zi tine doctorul departe, asa ca fructul poate fi numit, fara probleme, un dusman al bolilor.

Bananele te ajuta sa te lasi de fumat - Vrei sa te lasi de fumat? Atunci trebuie sa stii ca bananele iti pot fi de mare ajutor in demersul tau. Bananele contin vitamine din complexul B, vitamina A, C, magneziu si potasiu, substante care ajuta organismul sa se refaca si sa accepte mai usor lipsa nicotinei.

Lupta cu anemia - Bogate in fier, bananele stimuleaza productia de hemoglobina si ajuta astfel in ameliorarea acestei probleme.

Amelioreaza tensiunea arteriala - Acest fruct tropical este foarte bogat in potasiu, fara sa contina si multa sare. Astfel, este perfect pentru a combate tensiunea arteriala. Efectele sunt atat de puternice incat Food and Drug Administration (FDA) a permis producatorilor de banane sa promoveze oficial beneficiile asupra corpului.

Lupta împotriva kilogramelor! Bananele te ajuta sa slabesti - O banana mare contine in jur de 100 de calorii, ceea ce inseamna ca poate reprezenta o gustare sanatoasa intre mese. Daca vrei sa slabesti, este indicat sa consumi zilnic banane, deoarece u un continut ridicat de fibre si iti confera rapid senzatia de satietate. Si daca nu esti convinsa pe deplin de calitatile bananei, iti mai spunem ca acest fruct are puterea de a accelera metabolismul, gratie manganului, un microelement care favorizeaza arderea grasimilor.

Bananele iti imbunatesc starea de spirit si reduc stresul - Bananele contin triptofan, un aminoacid esential pe care organismul il transforma in serotonina, un neurotransmitator care iti confera o stare de bine si te ajuta sa reduci nivelul de stres. Expertii sustin ca persoanele care obisnuiesc sa consume banane au o stare de spirit pozitiva si previn declansarea depresiei.

Bananele regleaza tranzitul intestinal - Bananele contin prebiotice, bacterii benefice care regleaza tranzitul intestinal, previn balonarea si constipatia, incetinesc absorbtia caloriilor si intensifica arderea celulelor adipoase.

Bananele te ajuta sa previi cancerul - Mai multe studii arata ca femeile care consuma in mod regulat banane au sanse mai mici sa se imbolnaveasca de cancer. Bananele contin o cantitate importanta de vitamina C, un antioxidant care protejeaza celulele de radicalii liberi. In plus, in pulpa lor consistenta se regaseste si o cantitate considerabila de piridoxina (vitamina B6) care contribuie la regenerarea celulelor.

Comenteaza