Echipă de top la conducerea departamentelor de obstetrică-ginecologie și neonatologie ale spitalului Regina Maria din Cluj

Echipă de top la conducerea departamentelor de  obstetrică-ginecologie și neonatologie ale spitalului Regina Maria din Cluj
| Foto: Arhiva

Conf. Univ. Dr. Romeo Micu și Asist. Univ. Dr. Sorin Andreica sunt cele mai noi nume care se adaugă colectivului spitalului Regina Maria din Cluj, care se va deschide până la finalul acestui an.

Primul spital cu servicii integrate din Cluj Napoca, parte a Rețelei de sănătate Regina Maria, ce urmează să-și deschidă porțile în toamna acestui an, continuă completarea secțiilor medicale cu specialiști de renume: Conf. Univ. Dr. Romeo Micu va prelua conducerea departamentului de obstetrică-ginecologie, în timp ce Asist. Univ. Dr. Sorin Andreica va coordona departamentul de neonatologie.

Medic primar în specialitatea obstetrică-ginecologie din 2003 și Doctor în Medicină din 2007, Conf. Univ. Dr. Romeo Micu numără peste 10 ani de activitate didactică în cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din oraș, în structurile căreia este și Coordonator al Centrului de Reproducere Umană Asistată. A participat la numeroase cursuri de perfecționare postuniversitare în țară și în străinătate (Germania, Elveția și Franța), unde a obținut competențe și supraspecializări în ecografie în obstetrică și ginecologie, laparoscopie în ginecologie, fertilizare in vitro, medicină materno-fetală, colposcopie și management sanitar.

Cu o intensă activitate publicistico-științifică de specialitate, a participat în calitate de responsabil sau membru la proiecte de cercetare obținute în competiții naționale; în 2003 i s-a acordat premiul "Victor Papilian" al Universității de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" pentru realizarile Centrului de Reproducere Umană Asistată. Conf. Univ. Dr. Romeo Micu este membru al Societății Române de Obstetrică și Ginecologie, al Societății Române de Reproducere Asistată (membru fondator), al Societății Americane de Medicină Reproductivă (membru Silver) și al Societății Europene de Reproducere Umană și Embriologie și a participat activ la congresele anuale acestora în calitate de lector sau participant.

”Motivul care a stat la baza deciziei de a mă alătura echipei Spitalului REGINA MARIA din Cluj a fost conceptul de îngrijire a pacientelor. Este vorba de o nouă abordare în condiții de siguranță maximă și de o experiență medicală complet diferită pentru paciente în cadrul unui spital cu servicii medicale integrate. Prin standardele de siguranță și calitate care sunt implementate aici, dorim ca maternitatea – cea mai nouă și modernă unitate medicală din rețea, din afara Bucureștiului - să funcționeze în conformitate cu standardele JCI obținute de Spitalul Băneasa, singurul din România cu această acreditare. În plus, la Regina Maria am întalnit un mediu în care este apreciată performanța. Colaborez cu această rețea medicală de mai mult timp, oferind consultații în regim ambulatoriu, iar experiența de aici, echipa, abordarea și respectul pentru paciente, toate m-au convins să rămân alaturi de ei. Atunci când mi-au propus să coordonez secția de obstetrică și ginecologie a noului spital, am acceptat, deoarece consider că viitorul medicinei de performață este în domeniul privat. În acest mediu, cred cu tarie că se poate realiza validarea reală a unui medic, performanțele fiind corect reflectate în activitatea desfășurată.”, declară dl. Conf. Univ. Dr. Romeo Micu.

Acestuia i se alătură, în calitate de coordonator al departamentului de neonatologie, Asist. Univ. Dr. Sorin Andreica. Cu dublă specializare, în neonatologie și pediatrie, și-a definitivat competențele de-a lungul timpului în cadrul unor programe de prestigiu din țară și străinătate. În 2004, a urmat un stagiu clinic de pregătire la Neonatal Intensive Care Unit, Kosair Children’s Hospital, University of Louisville, School of Medicine.

“Ceea ce m-a convins sa fiu parte a Spitalului REGINA MARIA din Cluj este echipa, competența colegilor mei, precum și mediul prietenos pentru pacienți. Am întâlnit la Regina Maria o echipă care m-a convins că putem asigura servicii de calitate și, mai mult, că vom putea oferi o asistență pentru nou-născuți și părinti în tendințele vremurilor noastre. Aceasta înseamnă că părinții vor fi implicați atât în deciziile medicale, cât și în îngrijirea pe care o vom asigura copilului lor. Pentru mine, a fost foarte convingător interesul acordat pentru o foarte bună organizare a activităților în spital. Acest lucru lipseste în mare masură într-o unitate sanitară de stat.”, afirmă Asist. Univ. Dr. Sorin Andreica.

 

 

Comenteaza