Foto Echipamente și aparatură medicală de 6,5 milioane de lei la Spitalul de Recuperare

Consiliul Județean (CJ) a achiziționat 33 de noi echipamente și aparaturi medicale de ultimă generație pentru Spitalul Clinic de Recuperare (SCR) Cluj-Napoca.

Acestea au fost date în folosință în cadrul SCR, unitate medicală aflată în subordine. „Continuăm investițiile în sănătate, în aparatură ultramodernă menită să salveze cât mai multe vieți și să redea cât mai multor pacienți sănătatea și șansa la o viață normală”, a transmis Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Valoarea echipamentelor cumpărate din bugetul propriu al forului administrativ județean este de peste 6.500.000 de lei. Fondurile Consiliului Județean au fost folosite pentru a dota SCR cu două mese de operație, cinci defibrilatoare automate, un sistem de radioscopie, un aparat de terapie cu unde electromagnetice, un sistem computerizat de recuperare cardiacă,  un ecocardiograf.

De asemenea, au mai fost puse în funcțiune două ecografe, un ecograf doppler color, două aparate EKG cu 12 canale, trei lămpi scialitice cu led, cinci monitoare pentru funcții vitale, o combină frigorifică, elevator, echipamente necesare pentru buna funcționare a laboratorului xxplorări cardiovasculare, a secției neurologie 2 și a blocului alimentar.

Comenteaza