Echipamente ultraperformante pentru Infecţioase. CJ cere 12 milioane de lei de la Uniunea Europeană

Echipamente ultraperformante pentru Infecţioase. CJ cere 12 milioane de lei de la Uniunea Europeană

Consiliul Județean (CJ) Cluj a depus un proiect pe fonduri europene pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI). 

Investiția vizează dotarea spitalului cu aparatură medicală de înaltă performanță în vederea creșterii calității actului medical precum și pentru asigurarea unui diagnostic și a unui tratament de înaltă calitate, în beneficiul tuturor pacienților.

„Ceea ce urmărim este să continuăm seria investițiilor în infrastructura sanitară, pentru a asigura un confort sporit tuturor celor spitalizați, dar și în achiziția de aparatură medicală de ultimă generație, necesară efectuării celor mai complexe investigații și tratamente. În final, ne dorim ca prin intermediul fondurilor europene nerambursabile să contribuim la creșterea calității actului medical”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Prin intermediul proiectului de 12 milioane de lei, din care 10,4 milioane asistență financiară nerambursabilă, CJ intenționează achiziționarea de echipamente de performanță sporită pentru dezvoltarea și diversificarea activității serviciilor de radiologie și imagistică medicală, dar și a echipamentelor chirurgicale necesare pentru dotarea Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă.

Se vor mai achiziționa o trusă de endoscopie cu rezoluție înaltă și tehnici de evaluare cromo-endoscopică, o mașină automată de spălat și dezinfectat endoscoape pentru dotarea laboratorului de endoscopie, precum și echipamente de electroterapie și laserterapie de generație nouă în laboratorul de recuperare medicală fizică și balneologie.

SCBI este structurat pe două activități principale ale sistemului de sănătate: spitalicească și ambulatorie. Activitatea spitalicească este asigurată în special în unitatea principală situată pe str. Iuliu Moldovan nr. 23, unde se înregistrează anual 7.000 de cazuri de spitalizare continuă, și 15.000 de cazuri de spitalizări de zi specifice patologiei bolilor infecțioase. 

Activitatea ambulatorie se desfășoară în special în cadrul ambulatoriului integrat situat pe str. Moților nr. 19, unde se oferă servicii ambulatorii și de spitalizare de zi pentru 24 de specialități clinice pentru adulți și 11 pentru copii. Anual, se efectuează între 170.000 și 200.000 de consultații medicale de specialitate și 15.000 de servicii medicale de spitalizări de zi.

Comenteaza