Video Emanuel Ungureanu a acordat "Premiile Anului 2018 pentru Curaj" eroilor nevăzuți ai sistemului medical

Emanuel Ungureanu a acordat "Premiile Anului 2018 pentru Curaj" eroilor nevăzuți ai sistemului medical

Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj și cel de la care a pornit dosarul de corupție în cazul Lucan, a acordat „Premiile Anului 2018 pentru Curaj”, prin care își aduce aprecierea față de oamenii din sistemul de sănătate românesc, care nu au tăcut.

"Premierea" a avut loc în direct din "curtea mizeră" a Spitalului Județean Cluj: "Ceremonia virtuală dedicată unor caractere puternice.Transmisiunea "festivității" fără fast este realizată în mijlocul unor clădiri putrezite și a unei curți oribile", arată Emanuel Ungureanu în postarea sa pe Facebook.

Printre premianţii nominalizați de deputatul clujean sunt: 

  • "Mariana Luceanu și Daniel Simion au avut curajul să vorbească despre mizeria din Spitalul Universitar de Urgență București.
  • Anca Baculea, medic chirurg din Clinica Chirurgie III, noul șef al Agenției Naționale de Transplant a denunțat public practica șpăgilor în clinicile chirurgicale din Cluj-Napoca și nu numai.
  • Infirmierele de la Clinica Medicală 1 Cluj au denunțat condițiile mizere în care este transportată hrana.
  • Asistentele medicale din Serviciul de Anatomopatologie din Spitalul Județean Cluj s-au revoltat pentru condițiile de muncă infernale.
  • Asistenta Ofelia de la Farmacia Spitalului Județean Cluj, a vorbit asumat, cu mult curaj, în ciuda amenințărilor despre pericolul "Camerei de Gazare" unde trebuie să prepare substanțele pentru tratamentul cu citostatice destinat pacienților cu cancer.
  • Asistentele medicale din Clinica de Radiologie Cluj care și-au asumat public să reclame aplicarea discreționară a Legii salarizării.

Bogdana Pătrașcu și Angela Pălăcean, două mame erou care au luptat cu toate resursele pentru un medicament care a salvat viața copiilor lor și a multor altora.

  • Oana Geambașu un om uriaș datorită căruia nou-născutii vor fi testați auditiv în urma unui program finanțat de Ministerul Sănătății.
  • Profesorul Ciuce, un profesionist al chirurgiei a fost batjocorit de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență și de către conducerea UMF Cluj. Cu toate că nu mai este la prima tinerețe și-a dat demisia din Senatul UMF și din poziția de șef de sectie Chirurgie I.
  • Medicul Constantin Ciuce nu a abandonat ideea de a face medicină de performanță devenind Directorul Medical al Spitalului Regina Maria din Cluj-Napoca.
  • Dr. Mihaela Cuțui și micul grup de colegi, medici de familie și stomatologi din Timișoara, au avut curajul să lupte public cu metodele necurate ale Autorității Naționale pentru Managementul Calității în Sănătate( A.N.M.C.S) de a extorca banii spitalelor."

În final, Ungureanu a susţinut: „Aceşti oameni merită respectul şi mai ales susţinerea noastră. Datorită unora ca ei mai putem spera că ne vom face mai bine sistemul sanitar! Le doresc lor şi celor care se molipsesc de curajul şi caracterul acestor OAMENI, un An Nou cu multă sănătate şi mult CURAJ!”.

 

Comenteaza