ENERGIZANTUL natural: alimentul care combate CELULITA şi CEARCĂNELE, alungă pofta de DULCE şi ţine la distanţă CANCERUL

ENERGIZANTUL natural: alimentul care combate CELULITA şi CEARCĂNELE, alungă pofta de DULCE şi ţine la distanţă CANCERUL
Cu o aromă proaspătă şi răcoritoare, această legumă nu numai că dă o savoare aparte preparatelor, dar şi aduce o mulţime de beneficii organismului. Adjuvant în curele de slăbire şi aliat al pielii frumoase, alimentul vindecă arsurile, hidratează corpul şi alungă o mulţime de afecţiuni nedorite.

Castravetii contin cele mai multe vitamine de care are nevoie organismul tau zilnic. Printre acestea se numara AB si C, care stimuleaza sistemul imunitar si te mentin energic. Nu curata niciodata castravetii de coaja, deoarece aceasta contine aproximativ 12% din vitamina C din doza zilnica de care are nevoie organismul tau.

Energizant natural
Oboseala resimţită în a doua parte a zilei poate fi îndepărtată cu ajutorul unei cafele sau a unui...castravete. Vitamina B şi carbohidraţii din acesta vor oferi exact doza de energie care îţi lipseşte.

Adjuvant în cura de slăbire
Datorită conţinutului extrem de scăzut de grăsimi şi calorii, castravetele este un aliat de nădejde al celor care doresc să slăbească, însă poate fi benefic şi din prisma numeroaselor vitamine, proteine şi minerale pe care le conţine şi care fac din această legumă-fruct o alegere excelentă pentru sănătate.

Elimina toxinele
Toata apa pe care o contin castravetii actioneaza ca o matura virtuala, eliminand toate toxinele care se gasesc in organism. Un consum regulat de castraveti va ajuta si la dizolvarea pietrelor la rinichi.

Improspateaza respiratia
Sucul de castravete insanatoseste gingiile bolnave. Daca pui o felie de castravete pe cerul gurii si o apesi cateva minute cu limba aceasta va ucide bacteriile din cavitatea bucala care produc respiratia neplacuta.

Ofera protectie impotriva cancerului
Castravetii contin substante numite lignani (secoisolariciresinol, pinorezinol si laritsirezinol). Acestea sunt cunoscute pentru protectia pe care o ofera impotriva diverselor tipuri de cancer: cancerul de san, cancerul ovarian, cancer uterin si cancer de prostata.

Sunt aliatii pielii sanatoase
Castravetii sunt plini de minerale, de aceea foarte multe produse cosmetice au la baza aceasta leguma. Castravetele este bogat in special in potasiu, magneziu si siliciu. Această legumă mai poate fi folosită în măşti speciale pentru tenul gras, dar şi ca remediu împotriva cearcănelor.

Remediu rapid împotriva celulitei
Castravetele conţine fitochimicale, substanţe recunoscute pentru efectul lor protector asupra celulelor. O felie de castravete frecat de piele poate acţiona asupra nivelului de colagen din ţesuturi, care astfel va determina strângerea şi tonifierea pielii şi reducerea aspectului de coajă de portocală.

Împiedică ciuguleala de seară
Dacă poftele de dulce şi sărat nu-ţi dau pace spre sfârşitul zilei, castravetele este cel care te poate ajuta să scapi de aceste tentaţii şi prin care îţi poţi menţine greutatea în limite normale. Poftă de ciocolată? Ronţăie un castravete. Poftă de chips-uri? Ronţăie încă un castravete.

Reduc nivelul colesterolului şi controlează tensiunea arterială
Sucul de castravete contine un hormon necesar ca celulele pancreasului sa produca insulina, de aceea este foarte bun pentru persoanele care sufera de diabet zaharat. Cercetatorii au descoperit ca aceasta leguma contine steroli, compusi care ajuta la scaderea nivelului de colesterol.

Comenteaza