Epidemiologul Molnar Geza: "Cu cap, putem organiza reluarea cursurilor"

Epidemiologul Molnar Geza: "Cu cap, putem organiza reluarea cursurilor"

Epidemiologul clujean Molnar Geza este de părere că procesul educațional se poate desfăşura în condiţii de siguranţă după relaxarea măsurilor restrictive impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei. 

Medicul Molnar Geza a afirmat că orice virus are un ciclu de cu un maxim de aproximativ 6 saptămâni și că în privința epidemiei de Covid-19 crede că, în acest moment ne aflăm pe un platou și că urmează scăderea morbidităţii.

"Eu cred ca suntem pe un platou în acest moment şi cred ca este un lucru îmbucurător, urmează scăderea morbidităţii, asta nu înseamnă că virusul va disparea. Fără discuţie purtarea maştii şi manuşilor cel puţin pe o lună de zile sunt binevenite. Şi foarte mare atenţie la igienă personală", a spus epidemiologul Molnar Geza la ”Marius Tucă Show”.

Epidemiologul consideră că odată cu relaxarea din mai ar trebui redeschise școlile.

”Aş lăsa la ultimul loc mersul la restaurant şi întâlnirile în multe persoane, reluarea învaţământului este foarte importantă. Trebuie pastrată distanţarea fixă în limita posibilităţilor. (...) Cu cap se poate organiza şi acest lucru (...) unde sunt clase suficiente se poate face despărţirea. Sunt o serie de mijloace ca păstrarea distanţării fizice în limita posibilităţilor”, a adăugat Molnar, potrivit Mediafax.

Un plan de reluare a cursurilor a fost dezbătut la mijlocul acestei săptămâni, de preşedintele Klaus Iohannis împreună cu ministrul Educaţiei Monica Anisie. Cel mai probabil, elevii vor reveni în clase de la 1 iunie. O decizie concretă urmează să fie luată în curând de către autorităţi.

Comenteaza